Fiskefilet med remoulade
20 rødspættefileter | salt |
peber | æg |
5 spsk olie | hvedemel |
250 g rasp | 250 g smør |
Fileterne gåes igennem for ben. Det yderste af fileterne kan skæres af. Fileterne vendes først i mel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp. Steg fileterne i smør på en varm pande.De serveres lune med citronbåde og remoulade.
Hjemmelavet remoulade:
Mayonnaise:
1 dl pasteuriserede æggeblommer | 1 tsk fint salt |
1 spsk estragoneddike | 1½ spsk sennep |
5 dl olie | evt. lidt koldt vand |
Pickles:
Ca. 1,3 kg grove grøntsager efter udvalg og årstiden. F.eks. agurker, blomkål, skalotteløg,
ærter, gulerødder, hvidkål eller asier | 1 liter eddike |
600 g sukker | 50 – 60 g sennepspulver |
1 stor spsk karry | stivelse/maizena |
Fremgangsmåde:
En remoulade er i bund og grund lige dele mayonnaise og finthakkede pickles – dvs. senneps-syltede grøntsager. Vil man pifte remouladen op, kan man tilsætte hakkede kapers og krydderurter. Æggeblommerne røres seje med salt, sennep og eddike. Olien tilsættes i en tynd stråle, mens der røres. Efterhånden som olien tilsættes, bliver mayonnaisen tykkere. NB: Det er vigtigt, at ingredienserne har samme temperatur. Grøntsagerne renses, skæres i små stykker og blancheres 5 minutter i kogende eddike. Grøntsagerne tages op. Samme eddike koges med sukker. Karry og sennepspulver røres op med lidt kold eddike og tilsættes eddike/sukker-blandingen. Jævnes evt. med stivelse. Saucen koges igennem 5 . 10 minutter. Giv til sidst grøntsagerne et hurtigt opkog i saucen og tilsæt evt. atamon. Pickles fyldes på glas og lukkes. Pickles og mayonnaise blandes. Vil man have remouladen mere gul, kan man tilsætte gurkemeje.