Guacamole med sprøde sesamchips
Guacamole:
2 avocado (ca. 175 g) | 3 dl Karolines Køkken Cremefraiche 38 % |
2 finthakkede tomater | 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet) |
2 spsk friskpresset limesaft | 2 finthakkede rødløg (ca. 75 g) |
2 fed knust hvidløg | 4 spsk hakkede korianderblade |
1 tsk groft salt | friskkværnet peber |
Sprøde sesamchips:
4 tortillas | 1 spsk smeltet smør |
2 spsk sesamfrø – evt. en blanding af sorte og hvide | 2 æggeblommer |
Pynt:
Friske korianderblade
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser – gem lidt tomat til pynt. Smag til. Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblommerne og det flydende fedtdtof i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt guacamolen med tomat og koriander.
Servèr den sammen med de sprøde sesamchips.