Julesild

Kære ”fine” madmænd.

Der var engang, og det er meget længe siden, jeg var tjenestepige på en stor jysk gård, med mange folk. Husholdningen blev styret af husbonds gamle tante Misse, og alt var hjemmelavet.

Her får I lige Opskriften på stegte sild.

30 stk    sildefiletter aftørres.

Lav en jævning af :Billede25.jpg-for-web-normal

3 kopper rugmel

1 tsk salt

vand

Sildene dyppes i jævningen og steges i dyb olie  på pande eller i gryde.

Lægges så på papir til afdrypning. Når sildene er kolde lægges de i en stor skål.

1½ l eddike 1½ kg mørk farin
½ kg sirup 30 stk peberkorn
3 tsk salt

Lagen koges meget længe, til den begynder at tykne. 15 røde løg deles i kvarte og koges i lagen.  Tag løggene op og læg dem på sildene. 10 røde æbler  deles i 8 dele. (fjern kærnehusene). Når  lagen er færdigkogt , kommes æblerne i, og koges op. Tag gryden af ilden. Lad den stå i 5 min. Tag æblerne op, og læg dem i skålen til sild og løg. Lad lagen køle af   i ½ time. Hæld den så over sildene, så de er dækket. Læg låg på. Vent nu i 14 dage.

Velbekomme og glædelig jul fra Puttes mor.

image_pdfimage_print