Krydret blommekompot


(til andebryst)

Blommekompot

½ kg modne blå blommer, flåede og halverede ½ dl koriander eller rosiner
3 kumquat i skiver eller skal af ½ appelsin 1 groft hakket hvidløg

Kogelage:

1 spsk olie ½ dl vineddike
½ dl dukker 1 dl vand
1 stang kanel 1 laurbærblad
1 tsk cayennepeber 1 spsk frisk hakket ingefær

Bring alle ingredienser til kogelagen i kog, og lad den simre under låg  i 5 minutter. Tilsæt koriander, kumquat og hvidløg og kog endnu 5 minutter. Pocher blommerne i denne lage af flere omgange, ca. 2 minutter. Lad kompotten trække et par timer, før den skal serveres. At pochere er at komme blommerne i den kogende væske, dæmpe varmen, så temperaturen holdes lige under kogepunktet. Kompotten kan udmærket gemmes et par dage i køleskabet. Men server den ved stuetemperatur for smagens skyld.

image_pdfimage_print