Krydret blommekompot
(til andebryst)
½ kg modne blå blommer, flåede og halverede | ½ dl koriander eller rosiner |
3 kumquat i skiver eller skal af ½ appelsin | 1 groft hakket hvidløg |
Kogelage:
1 spsk olie | ½ dl vineddike |
½ dl dukker | 1 dl vand |
1 stang kanel | 1 laurbærblad |
1 tsk cayennepeber | 1 spsk frisk hakket ingefær |
Bring alle ingredienser til kogelagen i kog, og lad den simre under låg i 5 minutter. Tilsæt koriander, kumquat og hvidløg og kog endnu 5 minutter. Pocher blommerne i denne lage af flere omgange, ca. 2 minutter. Lad kompotten trække et par timer, før den skal serveres. At pochere er at komme blommerne i den kogende væske, dæmpe varmen, så temperaturen holdes lige under kogepunktet. Kompotten kan udmærket gemmes et par dage i køleskabet. Men server den ved stuetemperatur for smagens skyld.