Puttes leverpostej
Lav gerne en stor portion. Kom leverpostejen i aluforme, og frys de portioner ned, som ikke skal spises i dagene efter bagningen.
750 g hakket svinelever | 500 g hakket spæk |
3 æg | 5 dl mælk |
1 dl fløde | 4 små løg, revet |
4½ tsk hvedemel | 4 tsk salt |
2 tsk peber | ½ tsk allehånde |
½ tsk merian |
Rør løg, spæk og mel sammen med en håndmixer eller i en foodprocessor. Herefter røres æg, merian, allehånde, salt og peber i. Når æggene og krydderierne er rørt sammen med resten, tilsættes leveren. Rør det godt sammen og tilsæt så mælk og fløde. Rør, indtil farsen har en ensartet konsistens. Hæld farsen i 500 g´s aluforme, men undlad at fylde dem helt til toppen, da leverpostejen hæver under bagning. Leverpostejen bages i vandbad i en 190 grader varm ovn i ca. 1 time.
Serveres med bacon, champignon og rødbeder.