Rosmarin – og hvidløgskylling med hvidvin

Marinade:

4 store fed hvidløg

½ kop (1 dl) frisk dild

¼ kop (½ dl) frisk rosmarin

¼ kop (½ dl) cremefraiche

2 spsk jomfruolie

1 tsk groft havsalt

½ tsk friskkværnet sort peber

 

1 hel kylling (1,6 kg)

½ kop (1 dl) tør hvidvin

Læg hvidløgsfeddene i en foodprocessor, og hak dem fint. Tilføj dild og rosmarin og hak også dem fint. Tilføj cremefraiche, olie, salt og peber. Bland det hele godt sammen.

Fjern indmaden fra kyllingen.

Fjern overskydende fedt fra kyllingens inderside. Skyld kyllingen med koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Pensl et jævnt lag marinade på kyllingens yderside eller løsn skindet på kyllingen og læg marinaden under skindet. Læg kyllingen i en skål,  dæk den med plastfilm og lad den stå i køleskabet i mindst 2 timer, men gerne helt op til 12 timer.

Hæld vinen i væskebeholderen i midten af bunden. Sæt infusionsindsatsen over væskebeholderen. Hold kyllingen med kropsåbningen nedad, og tryk kyllingen ned over infusionsindsatsen. Sæt infusionsproppen i kyllingens hals. Stik vingespidserne ind under kyllingens hals.

Gril kyllingen på holderen ved medium indirekte varme, indtil kødsaften er klar, og den indvendige temperatur i den tykkeste del af låret er 820 C, 45 – 50 minutter. Flyt kyllingen og holderen til en arbejdflade. Lad den hvile i 5 – 10 minutter. Fjern ved hjælp af grillhandsker, grydelapper eller en tang infusionsproppen fra kyllingens hals, og løft forsigtigt kyllingen af infusionsindsatsen. Kyllingen parteres og serveres, mens den er varm.

image_pdfimage_print