Fasanbryst med svampe, glace og sprødt drys
Puré:
1000 gram jordskokker | 1000 gram knoldselleri |
4 liter sødmælk | Salt |
Glace:
8 spsk honning | 14 spsk balsamico |
1 l rødvin |
Fasan:
5 pakker fasan bryst | Smør/olie til stegning |
Salt | Peber |
Svampe:
1200 gram blandede svampe | Smør og olie til stegningen |
Salt | Peber |
Kål:
2 spidskål | 300 gram bacon af god kvalitet |
200 gram hasselnødder |
Chips:
55 g jordskokker | 1 liter solsikke/vindruekerne olie |
Salt |
Puré:
Rengør jordskokker og knoldselleri. Skær det hele ud i små stykker.
Sæt en gryde over og tilsæt grøntsager og mælk.
Når det er kogt mørt, det tager ca. en time, kører du det med en stavblender til det er glat. Husk at smage til.
Glace:
Varm en gryde op med honning og balsamico, og kog det godt sammen til “klister-klister” stadiet.
Tilsæt rødvin og lad det koge ind. Hold det varmt ellers klistrer det.
Svampe:
Rens svampene grundigt og skær dem ud.
Varm en pande op med olie og smør og svits dem til de er gyldne. Stil dem til side og læg dem under fasanbrysterne, når der skal serveres.
Nødder:
Tænd ovnen på 120 grader og stil nødderne ind og giv dem gerne et par timer.
Bacon og kål:
Svits baconen godt af og stil det til side.
Skær kålen ud vend det rundt i baconfedtet til det falder lidt sammen.
Tilsæt bacon og nødder til sidst.
Fasan:
Varm en pande godt op med 1 spsk smør og 1 spsk olie. Når det er bruset af, lægger du fasanen på. Den skal have ca. et minut på hver side.
Chips:
Rens jordskokkerne grundigt og kør dem på et mandolinjern. Varm olien op og friter dem til de er gyldne. Drys med salt.