Græskarrisotto

Bagt græskar:

800 g græskar (renset vægt) 100 g olivenolie
4 kviste rosmarin 4 kviste salvie
2 citroner salt og friskkværnet peber

Græskarrisotto:

2 løg Olivenolie
800 g risottoris 200 ml hvidvinseddike
400 ml hvidvin 2000 ml fond
Salt og peber 200 g parmesan

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær græskarret i mindre tern. Hak rosmarin og salvie fint.

Tag halvdelen af græskarternene og vend dem med 2 spsk olivenolie samt halvdelen af det hakkede rosmarin og salvie. Kom det på en bageplade og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.

Tag den resterende halvdel af græskarternene og kog dem i letsaltet vand, indtil det er mørt – tager ca. 20 minutter. Blend det med olivenolie til du har en lind græskarpurè. Smag til med saften fra ½ citron samt salt og peber.

Hak løgene fint. Sæt en mellemstor gryde på medium blus. Kom lidt olivenolie i gryden og steg løgene, rosmarin og salvie og risottoris i ca. 1 minut. Kom eddike på og lad det koge væk. Tilsæt nu hvidvin og lad det reducere med en tredjedel. Kom fonden på lidt af gangen, under omrøring. Fortsæt dette i ca. 15 minutter, hvor risene langsomt absorberer væsken. Kom nu græskar puréen  i, og lad det koge ind til en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og parmesan. Lige inden servering vendes de bagte græskar i. Gem evt. lidt til at pynte af med. Servèr med ekstra parmesan og lidt friske krydderurter.

 

 

image_pdfimage_print