Gulerodsrisotto med parmesan og timian

2 kg gulerødder  8 spsk olivenolie
2 løg 4 fed hvidløg
2 håndfulde frisk timian og lidt til pynt Salt og peber
2 spsk smør til stegning 4 dl hvidvin
8 dl risottoris 100 g friskrevet parmesan
2 l hønsebouillon

Tænd ovnen på 220° varmluft. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem i halvdelen af olien på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt.

Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er flotte og gyldne.

Skær de resterende gulerødder i skiver på 1 cm. Kog skiverne i vand i en gryde i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden, og tilsæt resten af olien. Blend gulerødderne med en stavblender eller i en blender til en helt glat puré.

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Pluk timianbladene fra stilkene. Steg løg, hvidløg og timianblade i smør i en tykbundet gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber og vend det hele rundt.

Skyl risene i en sigte, og lad dem stege med i gryden. Hæld hvidvin på, og lad det stege, til væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden er akkurat dækkede. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er møre.

Tilsæt gulerodspuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, til konsistensen er cremet. Smag risottoen til. Top risottoen med bagte gulerødder, parmesan og timian, og servér straks.

image_pdfimage_print