Stegte jomfruhummer m/ persillesmør, oliven og brødcroutoner (T)
Brødcrouton:
½ -1 stk franskbrød
Olivenolie
5 fed hvidløg
Brødkrummerne laves f.eks ved at plukke franskbrød
uden skorpe i mindre stykker på størrelse med en lille vindrue.
Hæld olivenolie på en middelvarm pande, og rist brødcroutonerne
samt knuste hvidløg og krydr med salt og peber. Derefter steges
de færdige i ovnen ved 180 grader indtil de er sprøde og gyldne.
Persillesmør:
2 dl hakket persille
2 fed hvidløg
150 g smør
Kom det bløde smør i en skål og pisk smørret helt hvidt og luftigt med en el-pisker. Hak hvidløgene og persillen helt fint og vend det sammen med smørret.
Oliven:
20 stk grønne oliven
20 stk sorte oliven
Udsten olivene, og snit dem i tynde strimler.
Jomfruhummer:
3- 5 stk. jomfruhummer pr. mand
Tag skallen af jomfruhummerne, men lad halestykket blive siddende. Fjern tarmen, og krydr jomfruhummerne med salt.
Ved servering:
Forvarm de dybe tallerkener i en ovn ved 50 grader. Varm en pande op med rapsolie til stegning af jomfruhummerne, og lun samtidig persillesmørret i en gryde ved svag varme uden at koge. Når panden er rygende varm, ristes jomfruhummerne gyldne og sprøde på den ene side, derefter steges de blot et par sekunder på den anden side. Fordel den fintsnittede oliven på en tallerken. Anret jomfruhummerne og brødcroutonerne, og hæld smørret på. Der pyntes med kørvel.
19092017