Tomat-peberfrugtsuppe med kammuslinger

 

Tomat-peberfrugtsuppe:

6 spsk olivenolie 4 fed hvidløg
2 rødløg 1 rød chili
200 g knoldselleri 240 g butter beans
800 g tomater, eller 2 dåser hakkede tomater 2 håndfulde frisk basilikum
8 dl vand 2 røde peberfrugter
2 tsk flydende honning 1 tsk salt
Sort peber  

Varm olien op i en stor gryde. Hak hvidløg, rødløg og chili groft. Skræl knoldselleri og skær det i små tern. Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær også dem i tern. Hæld det hele i gryden og sautèr et par minutter.

Skær tomaterne i kvarte og hæld dem i gryden. Tilsæt bønner og vand, og lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter.

Tilsæt frisk basilikum og blend suppen jævn, f.eks. med en stavblender. Tilsæt honning, salt og masser af sort peber.

Kammuslinger:

Olivenolie til stegning 300 g kammuslinger. Friske eller frosne
Salt Sort peber
Balsamico.glace  

Hæld olivenolien på en meget varm stegepande. Tør kammuslingerne af i et stykke køkkenrulle. Drys dem med salt og peber, og steg dem et minut på hver side. Læg dem på toppen af suppen og dryp lidt balsamico-glace rundt om.

 

09012024

 

image_pdfimage_print