Tomat-peberfrugtsuppe med kammuslinger
Tomat-peberfrugtsuppe:
6 spsk olivenolie | 4 fed hvidløg |
2 rødløg | 1 rød chili |
200 g knoldselleri | 240 g butter beans |
800 g tomater, eller 2 dåser hakkede tomater | 2 håndfulde frisk basilikum |
8 dl vand | 2 røde peberfrugter |
2 tsk flydende honning | 1 tsk salt |
Sort peber |
Varm olien op i en stor gryde. Hak hvidløg, rødløg og chili groft. Skræl knoldselleri og skær det i små tern. Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær også dem i tern. Hæld det hele i gryden og sautèr et par minutter.
Skær tomaterne i kvarte og hæld dem i gryden. Tilsæt bønner og vand, og lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter.
Tilsæt frisk basilikum og blend suppen jævn, f.eks. med en stavblender. Tilsæt honning, salt og masser af sort peber.
Kammuslinger:
Olivenolie til stegning | 300 g kammuslinger. Friske eller frosne |
Salt | Sort peber |
Balsamico.glace |
Hæld olivenolien på en meget varm stegepande. Tør kammuslingerne af i et stykke køkkenrulle. Drys dem med salt og peber, og steg dem et minut på hver side. Læg dem på toppen af suppen og dryp lidt balsamico-glace rundt om.