Andebryst med brombær og ginsauce
Gin-brombær-sauce:
45 g sukker | 4 tsk stødt allehånde |
2¼ tsk knuste hele peberkorn | 4 stilke frisk timian |
4½ dl rødvin | 4 dl gin |
2 poser brombær |
Smelt sukkeret på en pande sammen med allehånde, peber, timiankviste, og lad det blive lysebrunt. Hæld rødvin og gin på, og lad det koge op.
Sæt en tændt tændstik til dampen, så du flamberer saucen og alkoholen brænder af. Kog saucen ind, til den har konsistens som en tynd sirup.
Andebryst:
9 andebrystfileter | Salt |
Snit fine ridser i fedtet med en skarp kniv, drys godt med salt, og smør en lille smule af gin-brombær-saucen på undersiden af hvert andebryst. Gem resten af saucen til servering.
Steg kødet på en pande med skindsiden nedad i ca. 2 minutter, til skindet er sprødt og lækkert. Skru ned for varmen, vend andebrysterne, og steg dem færdige på den anden side.
Til servering:
2 granatæbler | 3 rødbeder |
Halvér granatæblerne, og frigør de spiselige kerner. Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver.
Læg skiver af andebryst på hver tallerken, og fordel brombær omkring det.
Drys med granatæblekerner, og læg rødbedeskiverne ved siden af. Dryp med sauce, og servér evt. med ovnbagte kartofler.