Andebryst med varm rødkålssalat
400 g fintsnittet rødkål | 2 appelsiner skåret i tern |
2 æbler skåret i tern | 50 g groft hakket valnødder |
½ tsk spidskommen | 1 kanelstang |
5 nelliker | 1 dl sukkerfri tranebærsaft |
1 tsk rødvinseddike | 1 andebryst på ca. 300 g |
olie | salt og peber |
Rids skindet på andebrystet og drys med salt og peber. Steg brystet 8 minutter på skindsiden og derefter 8 minutter på den anden side på en slip-let pande. Brug endelig ikke noget fedt på panden, da skindsiden indeholder rigeligt med fedt. Lad andebrystet hvile i ca. 10 minutter.Svits rødkålen i lidt olie i en gryde og tilsæt kanel, nelliker, spidskommen og tranebærsaft. Lad det simre let under låg i ca. 10 minutter under let omrøring et par gange. Tilsæt så appelsin og æbler og lad det simre i yderligere 10 minutter. Når rødkålen har den ønskede konsistens – jeg kan bedst li` den med lidt bid i – vendes valnødderne deri, og den er klar til servering.