Bagt laks med feta osv.
Bagt laks med feta, Bombay kartofler og hollandaise sauce:
2 sider laksefilet | 2 potter purløg |
2 potter kruspersille | 500 g feta |
5 spsk olivenolie | 5 spsk citronsaft |
salt og peber |
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg laksefileterne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Skyl purløg og persille, og hak begge dele. Mos feta, krydderurter, olie og citronsaft sammen i en skål med en gaffel, og krydr med salt og peber. Fordel fetablandingen oven på laksefiletterne, og steg dem i ovnen i 20 minutter. De er færdigstegte, når kødet deler sig i fine flager.
Bombaykartofler:
3 pk små kartofler | 2 tsk spidskommen |
2 spsk sennepsfrø | 1 tsk gurkemeje |
2 tsk koriander | 1 løg i små tern |
1 tsk chiliflager | 1 spsk revet Ingefær |
4 fed hvidløg | limesaft og limeskal af 2 limefrugter |
olivenolie |
Kartoflerne koges møre i vand med lidt salt. Rist dem på en pande i olie med alle krydderierne.
Hollandaisesauce:
Se hollandaisesauce