Bryst af gråand med varm æblesalat og svampetoast

Andebryst:

16 stk gråandebryster med skind 2 tsk groft salt
Friskkværnet peber  

Rids skindet på andebrysterne, og drys med salt og peber. Lad en pande blive varm, og steg kødet, med skindsiden nedad i 5 – 6 minutter.

Vend andebrysterne og steg yderligere i 5 – 6 minutter. Steg lidt længere, hvis kødet ønskes helt gennemstegt. Tag andebrysterne af panden og lad dem hvile.

Varm æblesalat:

4 stk finthakket rødløg 4 stk hvidløg (knust)
12 stk æbler skåret i små tern 8 spsk bredbladet persille (hakkede)
Groft salt  

Vend rødløg, hvidløg og æbletern rundt i den varme andesky i ca. ½ minut. Tag panden af varmen, tilsæt persille, og smag til med salt.

Svampetoast:

16 spsk olivenolie 16 skiver brød
2000 g blandede svampe 8 stk skalotteløg (hakkede)
4 dl indkogt hønsefond 16 spsk piskefløde
2 dl frisk timian (små kviste) 2 spsk friske rosmarinblade (hakkede)
4 tsk økologisk citronskal (revet) Groft salt og friskkværnet peber

Lad halvdelen af olien blive varm i en pande, og rist brødstykkerne på begge sider til de er gyldne. Tag brødet op, og varm resten af olien i panden.

Steg svampe og løg under omrøring i et par minutter, og hæld hønsefond og fløde ved. Kog blandingen ind til en cremet konsistens. Tilsæt timian, rosmarin og citronskal, og smag til med salt og peber.

Anret svampene på de lune toast, og server dem sammen med andebryst og den varme æblesalat.

 

image_pdfimage_print