Citronkylling med lun spidskålsalat og grøn dip

4 hele kyllinger 2400 g små kartofler
12 spsk olivenolie 3 tsk tørret rosmarin
salt og peber 6 usprøjtede citroner

Lun spidskålsalat

300 g bacon 3 spidskål
3 spsk smør til stegning 6 forårsløg
3 bundter radiser 800 g friske ærter i bælge
Evt. rød skovsyre  

Grøn urtecreme

3 potter kruspersille 3 potter frisk dild
1 potte frisk basilikum 6 dl creme fraiche 18%
3 spsk mayonnaise 6 tsk citronsaft
3 tsk flydende honning salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Rens kyllingen, og dup den tør. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel kartoflerne i et ovnfad, vend dem med 2 spsk olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen ind i 2 spsk olie, krydr med salt og peber. Læg kyllingen i fadet. Skær citronerne i både, og læg halvdelen af dem ind i kyllingen. Fordel resten i fadet. Steg retten i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter.

Skær bacon i tern, og steg det på en pande. Afdryp. Rengør panden. Skyl spidskålen, og skær den i 6 – 8 stykker. Steg dem i smør på panden i ca. 5 minutter. Rens og snit forårsløgene. Rens radisserne og skær dem i tern. Bælg ærterne. Fordel det hele på et fad, og pynt evt. med skovsyre.

Skyl og tør krydderurterne, og kør dem med 1 dl creme fraiche i en blender. Rør cremen sammen med resten af creme fraichen, mayonnaise, citronsaft og honning, og smag til med salt og peber.

Servèr som tilbehør til kylling, kartofler og lun spidskålsalat.

 

image_pdfimage_print