Citronkylling med lun spidskålsalat og grøn dip
4 hele kyllinger | 2400 g små kartofler |
12 spsk olivenolie | 3 tsk tørret rosmarin |
salt og peber | 6 usprøjtede citroner |
Lun spidskålsalat
300 g bacon | 3 spidskål |
3 spsk smør til stegning | 6 forårsløg |
3 bundter radiser | 800 g friske ærter i bælge |
Evt. rød skovsyre |
Grøn urtecreme
3 potter kruspersille | 3 potter frisk dild |
1 potte frisk basilikum | 6 dl creme fraiche 18% |
3 spsk mayonnaise | 6 tsk citronsaft |
3 tsk flydende honning | salt og peber |
Tænd ovnen på 200 grader. Rens kyllingen, og dup den tør. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel kartoflerne i et ovnfad, vend dem med 2 spsk olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen ind i 2 spsk olie, krydr med salt og peber. Læg kyllingen i fadet. Skær citronerne i både, og læg halvdelen af dem ind i kyllingen. Fordel resten i fadet. Steg retten i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter.
Skær bacon i tern, og steg det på en pande. Afdryp. Rengør panden. Skyl spidskålen, og skær den i 6 – 8 stykker. Steg dem i smør på panden i ca. 5 minutter. Rens og snit forårsløgene. Rens radisserne og skær dem i tern. Bælg ærterne. Fordel det hele på et fad, og pynt evt. med skovsyre.
Skyl og tør krydderurterne, og kør dem med 1 dl creme fraiche i en blender. Rør cremen sammen med resten af creme fraichen, mayonnaise, citronsaft og honning, og smag til med salt og peber.
Servèr som tilbehør til kylling, kartofler og lun spidskålsalat.