Dampet rødtunge med røget rejesauce og gule kartofler
10 rødtunger | 1 kg røgede rejer | 4 store skalotteløg |
Det hvide fra 4 porrer | Tomatpurè | 10 fed hvidløg |
Lidt cognac | 10 dl fiskefond | 1 liter fløde |
små kartofler | 2 tsk gurkemeje | olivenolie |
salt og peber |
Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand med gurkemeje. Rejerne pilles og skaller og rejer gemmes hver for sig. Svits løg, porrer og hvidløg i olivenolie. Tilsæt tomatpurè og rejeskaller. Lad det koge i 4 minutter og kog panden af i cognac. Tilsæt fond og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt fløden og lad det simre i et par minutter. Blend, sigt og smag saucen til. Tilsæt rejerne og lun dem. Fisken skæres i filet, rulles og dampes i ovnen.