Fyldt svinemørbrad med løgkompot
2 svinemørbrad | 3 spsk raps- eller olivenolie | salt og peber |
60 g tørrede tranebær | 20 g rosiner | 10 spsk balsamicoeddike |
120 g parmaskinke | 2 løg | 400 g optøede frosne solbær |
3 dl bouillon | 8 spsk akaciahonning | 2 spsk majsstivelse |
8 store rødløg | 400 g perleløg | 2 kg kartofler |
2 pk bacon | 200 g revet ost | sesam |
olivenolie |
Rens mørbraden for sener og hinder og brun den i en spsk olie. Krydr med salt og peber. Bland finthakkede tranebær og rosiner og vend dem i en spsk balsamicoeddike. Skær et snit på langs i svinemørbraden og kom tranebærfyldet i. Rul parmaskinken stramt rundt om mørbraden. Kom den i ovnen ved 165 grader i ca. 35 minutter, til temperaturen i centrum er ca. 65 grader. Svits de 2 løg i en spsk olie i en gryde. Tilsæt solbær, 1½ dl bouillon, 2 spsk balsamicoeddiog 2 spsk honning. Lad det simre i 10 minutter og sigt blandingen. Kom sovsen tilbage i gryden. Rør majsstivelse ud i koldt vand og kom den i sovsen under omrøring. Smag til med salt og peber. De små kartofler skæres i halve, og kom dem på en bageplade. Kom lidt olie og lidt krydderier over. Drys med sesam og bacon i tern. Når kartoflerne er møre kommes osten over, og det bages gylden. Skær rødløgene i både. Svits løg og perleløg i 1 spsk olie, uden det tager farve. Tilsæt 2 spsk honning og 2 spsk balsamicoeddike. Lad det simre ved svag varme til løgene er møre. Krydr med salt og peber.
Servèr den fyldte mørbrad med løgkompot, kartofler og sovs.