Fyldt svinemørbrad med løgkompot

m+©rbrad.JPG-for-web-large

2 svinemørbrad 3 spsk raps- eller olivenolie salt og peber
60 g tørrede tranebær 20 g rosiner 10 spsk balsamicoeddike
120 g parmaskinke 2 løg 400 g optøede frosne solbær
3 dl bouillon 8 spsk akaciahonning 2 spsk majsstivelse
8 store rødløg 400 g perleløg 2 kg kartofler
2 pk bacon 200 g revet ost sesam
olivenolie

Rens mørbraden for sener og hinder og brun den i en spsk olie. Krydr med salt og peber. Bland finthakkede tranebær og rosiner og vend dem i en spsk balsamicoeddike. Skær et snit på langs i svinemørbraden og kom tranebærfyldet i. Rul parmaskinken stramt rundt om mørbraden. Kom den i ovnen ved 165 grader i ca. 35 minutter, til temperaturen i centrum er ca. 65 grader. Svits de 2 løg i en spsk olie i en gryde. Tilsæt solbær, 1½ dl bouillon, 2 spsk balsamicoeddiog 2 spsk honning. Lad det simre i 10 minutter og sigt blandingen. Kom sovsen tilbage i gryden. Rør majsstivelse ud i koldt vand og kom den i sovsen under omrøring. Smag til med salt og peber. De små kartofler skæres i halve, og kom dem på en bageplade. Kom lidt olie og lidt krydderier over. Drys med sesam og bacon i tern. Når kartoflerne  er møre kommes osten over, og det bages gylden. Skær rødløgene i både. Svits løg og perleløg i 1 spsk olie, uden det tager farve. Tilsæt 2 spsk honning og 2 spsk balsamicoeddike. Lad det simre ved svag varme til løgene er møre. Krydr med salt og peber.

Servèr den fyldte mørbrad med løgkompot, kartofler og sovs.

image_pdfimage_print