Glaseret svinemørbrad med bacon, tortilla og senneps sauce

4 stk svinemørbrad 12 tsk brun farin
8 tsk paprika 3 tsk salt
20 skiver bacon  

Rub:

Afpuds svinemørbraderne for sener og andre urenheder. Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraderne.

Rul fem skiver bacon om hver mørbrad, og fastgør skiverne med enten tandstikkere eller kødnåle. 

Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraderne cirka syv minutter på hver side, uden at vende kødet undervejs, da de skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer. Varmen skal ikke være så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav, at det koger, i stedet for at stege.

Læg svinemørbraderne i ildfaste fade. Rør brun farin og sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraderne. Stil fadene ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor mørbraderne nu skal stege i cirka 15 minutter. 

Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i mindst 10 minutter inden udskæring.

Spansk tortilla med sweetpotatoes og chorizo:

4 stk sweet potatoes (ca. 400 g) 4 løg
4 fed hvidløg 350 g chorizo
800 g svampe 4 røde peberfrugter
2 bakker rucola 24 æg
4 dl hytteost Salt og peber

Skræl sweet potatoes og skær dem i mindre stykker sammen med chorizo, svampe og rød peber.

Hak løg og hvidløg og svits det på en varm pande i lidt olie. Tilsæt svampe, chorizo og sweet potatoes til panden, og lad det stege i ca. 10 minutter.

I en skål blandes æg, rød peber, rucola, hytteost, salt og peber.

Tilsæt også svampe, chorizo og sweet potatoes til æggemassen. Kom lidt ekstra olie på panden og kom hele æggemassen på panden. Her må man ikke røre i den.

Steg tortillaen i ca. 5 – 10 minutter, inden den bages færdig i en 180 grader varm ovn i 15 minutter.

Cremet sennepssauce:

100 g smør 2 finthakkede skalotteløg
4 fed hvidløg (revet eller presset) 2 spsk hvedemel
5 dl fløde 4 dl bouillon (kylling eller bouillon)
3 dl hvidvin 4 spsk whole grain sennep
3 spsk dijonsennep med honning 4 tsk frisk timian
Salt og peber  

Smelt smørret og tilsæt løg og hvidløg, som steges af til løgene er klare.

Drys melet over, og rør det sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind i et par minutter.

Hæld derefter bouillon, fløde og sennep ved, og lad saucen simre til den tykner. Tilsæt timian og smag til med salt og peber.

 

07112023

 

image_pdfimage_print