Gremolatakylling serveret med ravioli salsa rosa

DSC01938 (Kopier)

6 æg 18 kyllingefileter
3 økocitroner 3 økoappelsiner
1½ grapefrugt 9 fed hvidløg
1 bt bredbladet persille 3 stilke rosmarin
300 g parmasan 3 spsk olivenolie

Gremolata:

Riv skallen på citrusfrugterne fint. Hak hvidløg, persille og rosmarin. Riv parmasanen. Rør citrusskal, krydderurter, parmasan og olivenolie sammen i en skål. Pisk æggene sammen med en gaffel i en anden skål. Vend kyllingefileterne først i æg og dernæst i gremolataen. Læg dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Steg dem 20 minutter i ovnen ved 210 grader.

Raviola in salsa rosa

Dej:

900 g hvedemel 9 æg
salt 3 æg til pensling

Fyld:

600 g ricotta 900 g spinat
150 g parmesan salt

 Sovs:

3 løg olivenolie
smørklat salt
750 g purerede tomater 3 dl piskefløde
150 g parmesan

Hæld melet til dejen op i en bunke på køkkenbordet og tryk en fordybning i midten. Slå æggene ud og hæld dem i fordybningen et ad gangen. Tilsæt lidt salt og ælt det hele langsomt og godt, til dejen er glat og elastisk. Form dejen til en stor kugle, og læg den til hvile i ca. ½ time. Damp imens spinatblade i lidt letsaltet, kogende vand i ca. 5 minutter. Hæld dem op i et dørslag til afdrypning og afkøling. Riv parmesanen. Vrid bladene og hak dem fint, før du blander med ricotta, salt og reven parmesan i en stor skål.

Tag dejen frem og rul den på pastamaskine. Rul tynde, aflange plader. Pisk det ekstra æg og, pensl pladerne med lidt af ægget. Resten skal bruges til at lime puderne sammen. Læg skefulde af fyldet med passende afstand på dejpladen og fold, så der kommer “låg på”. Luk på hver side af fyldet og skær dejen over. Giv dejpakkerne “et eftertryk” hele vejen rundt. Så er raviolierne så godt som klare.

Hak løgene fint og svits dem i olivenolien på en stor pande i 5 minutter. Riv parmesanen fint. Tilsæt lidt salt og lad det simre ved svag varme i 10 – 15 minutter. Tilsæt derefter fløden og efter et minuts tid halvdelen af parmesanen.

Servering:

Kog raviolierne i et par minutter i en stor gryde med spilkogende saltet vand. Læg de færdigkogte raviolier i den rosa sovs på panden.

image_pdfimage_print