Grethes ret (F)
Mørbradbøffer i gorgonzola og flødesauce.
3 svinemørbrad | 4 løg |
Dijon sennep | 2 bundter persille |
3 pakker bacon | 400 g gorgonzola ost |
2 liter fløde | Smør til stegning |
salt og peber | Slikærter |
Gulerødder |
Smelt smør i en gryde og blødgør de fintsnittede løg. Løggene lægges i bunden af et fad sammen med hakket persille.
Smelt gorgonzola osten ved svag varme, sammen med fløden.
Skær mørbraden ud til bøffer, og tryk dem let flade med håndfladen. Bøfferne krydres med salt og peber og brunes let på panden. Smør derefter Dijonsennep på hver side af bøfferne, og læg bøfferne i fadet ovenpå løg og persille.
Hæld saucen i fadet, oversiden af bøfferne må ikke dækkes. Anret et stykke rå bacon på hver bøf.
Fadet stilles i en 170 grader varm ovn i ca. 20 minutter indtil baconen er stegt.
Hjemmelavet båndpasta.
900 g Durummel | 9 æg |
1 tsk salt | 3 spsk olie |
Melet lægges i en bunke på bordet. Lav en fordybning i melet. Æggene slåes ud i melet. Olie og salt tilsættes. Æg, salt og mel æltes sammen til dejen lige netop ikke er klistret.
Pastamaskinen indstilles på den tykkeste indstilling. Dejen rulles igennem gentagne gange til den skifter farve og bliver glat. Du kan nu indstille maskinen til tyndere størrelse. Skær nu dejen ud i “strimler”, og pastaen er klar. Den koges i vand med salt og olie, til den er mør.
Serveres med kogte slikærter, gulerødder og rødvin.