Indbagt Hamburgerryg med selleri/fennikelsalat
Ca. 1 kg hamburgerryg | 1 spsk dijonsennep |
65 g valnødder | 100 g revet Dubliner, irsk ost |
2 plader butterdej | æg til pensling |
Kog hamburgerryggen i ca. 45 minutter og træk nettet af. Smør hamburgerryggen med dijon-sennep og rul den i en blanding af valnødder og ost. Rul butterdejen ud og pak hamburgerryggen ind i butterdej. Pensl med sammenpisket æg og bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Sellerisalat med fennikel og æble:
300 g groftrevet selleri | 150 g fintsnittet fennikel |
2 små rødløg i både | 2 røde æbler i tynde både |
1/4 dl hvidvinseddike | 1/2 dl olivenolie |
1 tsk dijonsennep | salt og peber |
1 bundt dild eller kørvel |
Pisk eddike, olie og sennep sammen og smag marinaden til med salt og peber. Halver æblerne, fjern kærnehus og skær dem i meget små både. Vend straks æblerne i marinaden og bland med selleri, fennikel og rødløg. Drys godt med dild og server salaten til den indbagte hamburgerryg.