Indbagt Hamburgerryg med selleri/fennikelsalat

Indbagt hamburgerryg.JPG-for-web-normal

Ca. 1 kg hamburgerryg 1 spsk dijonsennep
65 g valnødder 100 g revet Dubliner, irsk ost
2 plader butterdej æg til pensling

Kog hamburgerryggen i ca. 45 minutter og træk nettet af. Smør hamburgerryggen med dijon-sennep og rul den i en blanding af valnødder og ost. Rul butterdejen ud og pak hamburgerryggen ind i butterdej. Pensl med sammenpisket æg og bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Sellerisalat med fennikel og æble:

300 g groftrevet selleri 150 g fintsnittet fennikel
2 små rødløg i både 2 røde æbler i tynde både
1/4 dl hvidvinseddike 1/2 dl olivenolie
1 tsk dijonsennep salt og peber
1 bundt dild eller kørvel

Pisk eddike, olie og sennep sammen og smag marinaden til med salt og peber. Halver æblerne, fjern kærnehus og skær dem i meget små både. Vend straks æblerne i marinaden og bland med selleri, fennikel og rødløg. Drys godt med dild og server salaten til den indbagte hamburgerryg.

image_pdfimage_print