Indbagt kylling
3 bakker blandede svampe | 1000 g champignon |
100 g smør | 4 skalotteløg |
18 kyllingefileter | 4 pakker butterdej |
1 æg til pensling | Olivenolie |
5 dl fløde | 4 spsk trøffelpesto |
3 tsk balsamicoglaze | 3 forårsløg |
Salt og peber |
Hak en tredjedel af svampene og halvdelen af champignonerne fint. Steg det i smør på en pande, indtil væden er fordampet. Hak skalotteløgene og steg dem med et par minutter. Krydr med salt og peber. Skær et fladt snit i kyllingefileternes side, åbn dem og læg dem mellem 2 stykker husholdningsfilm. Bank dem flade med en kagerulle, og fyld dem så med stegte svampe og rul dem så sammen. Skær butterdej i passende rektangler. Læg så en kyllingefilet på hver. Pensl enderne med pisket æg og fold siderne op over kødet. Pensl med æg og bag dem mit i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller indtil kernetemperaturen nå 75 grader.
Hak og steg så den anden trediedel af svampene og de resterende champignons i olivenolie på en stor pande. Hæld fløden ved og kog dem møre. Tilsæt trøffelpesto, balsamicoglaze, salt og peber.
Hæld olivenolie over de resterende svampe og steg dem med i ovnen i 10 minutter.
Syltede skalotteløg:
18 skalotteløg | 4 dl eddike |
4 dl sukker | 2 dl vand |
Pil skalotteløgene og kog dem i vand i 5 minutter og dræn dem så. Giv eddike, sukker og vand et opkog, og hæld det så over løgene og lad dem køle af i vandet. Sæt dem på køl, indtil de skal bruges.
Ovnristede løg:
6 skalotteløg | Olivenolie |
Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver på langs. Pensl med olivenolie og bag dem i en 150 grader varm ovn, indtil de er gyldne. Sæt dem så til side, indtil de skal bruges.
Lun spidskål med sprød prosciutto, valnødder og honning:
18 skiver lufttørret skinke | 2 stk spidskål |
150 g smør | 1 spsk honning |
200 g valnødder | 6 tsk eddike |
1 potte hakket persille |
Steg skinken i ca. 10 minutter i en 200 grader varm ovn, indtil den er sprød. Sæt så skinken til side.
Skær spidskålen i både og damp eller kog i 3 minutter. Lad dem dampe af på et rent viskestykke, og steg herefter den skårne side i smør på en pande, indtil kålen får en smule farve. Sæt så kålen til side.
Kom honning, valnødder, eddike og hakket persille i panden, rør kort og hæld så over kålen. Riv skinken i mindre stykker og fordel det oven på.
Anret nu kyllingepakkerne på lune tallerkener. Kom en stribe svampecreme ved siden af og dæk med halverede syltede løg, ovnristede løg og stegte svampe. Pynt med fintsnittet forårsløgtop.