Kalkun med krydret fyld og tranebær-chutney
Fyld:
1 dl rosiner | 3 spsk madeira |
4 løg | 4 stilke bladselleri |
2 æbler | 2 fed hvidløg |
½ daggammelt brød | 5 spsk olie |
5 spsk smør | 5 små krydrede pølser |
1 bt salvie | 1 bt bredbladet persille |
Læg rosinerne i blød i madeira. Skær løg, æbler og selleri i tern. Skær brødet og kom det i en blender, og blend det til det er som brødkrummer. Hak hvidløget fint. Kom halvdelen af olien og smørret på en pande og kom løg, æbler og selleri på. Steg til det er gyldent og kom det i en skål. Steg pølsetern og hvidløg på panden og kom det i skålen. Kom resten af ingredienserne i skålen og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber. Lav en lomme gennem 2 kalkunbryster og kom fyldet i. Brun dem af på en pande og læg dem i et ildfast fad. Smør dem ind i smør, drys med salt og peber og hæld fond i fadet. Steg i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Tranebærchutney:
5 æbler i tern | 350 g tranebær |
3 spsk mørk sukker | 5 spsk eddike |
2 spsk lys sukker | ½ chili fint hakket uden kerner |
1 tsk frisk ingefær, fint hakket |
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre til æblerne er møre.