Kalkunroulade med soltørrede tomater i souffle. Hertil kartoffel timbale samt citron/salvie creme sauce og grillet rodfrugter

Kalkunroulade med souffle:

kalkun-roulade

18 skiver kalkunbryst ca. 200 g hakket kalkun som fars
2 dl semi soltørrede tomater 4 dl piskefløde
ca. 8 cl øggehvider Salt og peber

Farsen blendes sej med lidt salt, og røres godt med æggehviderne og fløden…….pas på, det ikke skiller. Man må ikke køre for stærkt på maskinen. Smages til med salt og peber.

Et stykke staniol og et stykke bagepapir i nævnte rækkefølge lægges på et bord og sprayes godt, og kalkunskiverne, som er blevet banket flade, placeres derpå. Derefter smøres de med soufflefarsen og de hakkede soltørrede tomater. Herefter rulles de meget stramt og bages i ovnen ved 170 grader i ca. 30 – 40 minutter.

Pakkes så ud og skæres i cm-tykke skiver ved servering.

Kartoffeltimbale:

10 bagekartofler 16 stk jordskokker
lidt frisk timian 300 g svampe

Kartoflerne skrælles og skæres i fine tern. Ristes til de er gyldne, og blandes med ristede svampe og jordskokker, lidt finthakket timian. Det hele blandes og smages til med salt og peber. Herefter presses det op i en timbaleform.

Citron/salvie creme sauce:

2 citroner 4 kviste salvie
4 gulerødder 4 løg
Et lille stykke selleri 2 l hønsefond
4 dl fløde 100 g smør
100 g smør 100 g mel

Urterne ordnes og koges i fonden. Salvien koges med. Det smages til med salt og peber, og det jævnes med smørbolle(mel/smør). Sigtes og koges med fløden. Smørret piskes i, og der smages til med saften fra citronerne.

Grillede rodfrugter:

4 gulerødder 2 fennikel
4 pastinak 16 cl portvin
4 spsk brun farin der koges sammen

Rodfrugterne skæres i store stykker på langs og grilles hårdt, så de får farve. Bages så i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter med lidt portvin kogt med brun farin over.

image_pdfimage_print