Kartoffelroulade

Kartoffelbund:

Kartoffelroulade.jpg-for-web-large

2 kg kartofler 4 æg
2 dl piskefløde 38% 3 tsk groft salt
peber

Pesto:

4 store håndfulde bredbladet persille 4 små fed hvidløg
1 dl olivenolie 1 tsk groft salt
peber

Kartoffelmos:

1 kg kartofler 100 g smør
1 dl mælk 1 tsk groft salt

Bagetid: Ca. 35 minutter ved 200 grader.

Kartoffelbund: Kartoflerne skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let til en firkant – ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen. Overfladen skal være gylden.

Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik, når rouladen lige er kommet ud af ovnen.

Pesto:

Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en pesto.

Katoffelmos:

Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffel rouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.

Kan spises som tilbehør til chateaubriand med ristede Karl Johan-svampe eller brunede portobello-svampe (bella gomba)-om vinteren, hvor det er svært at få fat i Karl Johna-svampe. De er store, så en halv er nok pr. person.

image_pdfimage_print