Krondyr med kartoffelpuré tilsmagt med selleri og æble serveret med tranebærsauce.
Kartoffelpuré med selleri og æble:
6 store æbler | 450 g selleri i tern |
smør | 1200 g skrællede kartofler |
3 dl piskefløde | salt og peber |
Skær æblerne i tern og sautér dem i smør sammen med selleri. Tilsæt kartofler, hæld vand over og kog til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og purér blandingen med fløde. Varm cremen godt igennem og smag til med salt og peber.
Tranebærsauce:
2 – 3 kg krondyrfilet | smør |
salt og peber | 6 dl tranebærjuice |
6 dl vildtfond eller kalvebouillon | evt. maizena til jævning |
Aftør kødet godt. Brun derefter kødet i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt tranebærjuicen samt bouillon og braiser kødet i ca. 10 minutter.
Garniture:
2 store æbler | smør |
1 spsk frisk timian |
2 spsk soltørrede (eller friske) tranebær (Hvis du anvender friske bær, skal de lige have et opkog i lidt sukker). Skær æblerne i tern og steg dem i smør sammen med timian og tranebær. Skær kødet i skrå, halvtykke skiver og anret på en bund af sellericreme. Drys med ristede æbler og hæld tranebærskyen ved.