Kyllingbryst m/ tomatkompot og tortiglioni (F)

Tomatkompot:

20 modne tomater 5 skalotteløg
5 fed hvidløg olivenolie til stegning
15 kviste timian 6 spsk sukker og eddike


Lav et lille kryds i toppen af hver tomat med en kniv, kom dem i spilkogende, letsaltet vand og kog dem 25 – 30 sekunder. Køl dem hurtigt ned ved at komme dem i iskoldt vand og fjern skind. Hak tomaterne i grove stykker. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.

Varm olivenolie op i en lille gryde. Tilsæt hakket løg og hvidløg og steg det gyldent. Kom tomater og plukket timian ved, sammen med sukker og eddike. Læg låg over gryden, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Tortiglioni:

600 g tørret tortiglionipasta 8 fed hvidløg
8 spsk olivenolie 6 dl fløde
100 g parmesan salt og friskkværnet peber
5 kviste salvie

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i 8 – 10 minutter, til den er al dente, men stadig har bid. Pil og snit hvidløgene i tynde skiver og steg dem gyldne i olien i en gryde. Tag dem op og gem dem på en tallerken til senere brug.

Kom fløden i en gryde og kog den ind, til den begynder at tykne. Kom den kogte pasta i sammen med friskrevet parmesan, Krydr godt med salt og peber. Vend til sidst forsigtigt groftskåret salvie og de stegte hvidløgsskiver i.

Kyllingebryst:

Brun kødstykkerne med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 200 grader forvarmet ovn i 6 – 8 min. Lad dem trække lunt i 4-5 min. før de serveres.

24102017

image_pdfimage_print