Kyllingebryst med dijon creme

Marinade:

18 stk kyllingebryst 2 dl dijonsennep
4 tsk smoked paprika Salt og peber

Sauce:

675 g bacon i skiver, delt i tern 9 dl hønsebouillon
4 spsk grov sennep 4 spsk dijonsennep
12 dl fløde 13 spsk frisk timian, eller 1 – 2 tsk tørret timian
Evt. 100 g frisk babyspinat  

Bland dijonsennep, paprika, salt og peber sammen.

Hæld marinaden i en frysepose og kom kyllingestykkerne heri. Bland det hele godt så alt er dækket af marinaden. Kom posen i køleskabet i 3 timer (eller natten over).

Steg baconen sprød i en dyb pande. Tag baconen af panden og læg det på noget køkkenrulle.

Lad 1 – 2 spsk af baconfedtet blive i panden.

Kom kyllingestykkerne med marinade på panden med baconfedt.

Brun kyllingestykkerne 3 – 4 minutter på hver side.

Tilsæt bouillon, grov sennep, dijonsennep og bacon i panden og varm det op.

Tilsæt madlavningsfløde og timian, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegte, og saucen er kogt lidt ind og blevet tyk.

Vil du have spinat i retten, så tilsætter du et par håndfulde nu. Lader det falde sammen og rører det ind i saucen.

Kartoffelkage:

3 kg skrællede kartofler (gerne bagekartofler) 150 g smør
5 fed hvidløg 4 tsk groft salt
Peber 6 æg, str. M/L
150 g revet ost Evt. chili/ost til gratinering

Skær halvdelen af kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.

Riv den anden halvdel af kartoflerne groft. Skyld dem to gange i koldt vand, så noget af stivelsen vaskes af.  Lad dem dryppe af.

De kogte (varme) kartofler hældes i en skål sammen med smør, presset eller finthakket hvidløg, salt og peber. Hvis du bruger din røremaskine, så brug K-spaden. Hvis du bruger håndmixer, så brug de almindelige piskeris. Lav en tyk kartoffelmos.

Bland kartoffelmosen med de revne kartofler, æggene og osten.

Varm ovnen op til 200 grader (alm. ovn, ikke varmluft). Kog en liter vand. Klip et stykke bagepapir til i brødformens længde, og smør brødformens ender. Lad bagepapiret hænge ud over siderne.

Fordel kartoffelmassen i formen, og pres den sammen med en fugtig dejskraber. Fold det overhængende bagepapir ind over kartoffelmassen, så den ikke tager farve. Sæt formen i et ildfast fad, og hæld det kogende vand i fadet omkring formen.

Bag kartoffelmassen i vandbadet i nederste tredjedel af ovnen i 40 – 45 minutter, til den er fast. Lad kartoflerne køle af, før du løfter dem ud af formen, og skærer dem ud i pæne firkanter med en skarp, ren kniv.

Smør et ovnfast fad med lidt smør. Sæt kartoffeltårnene med en lille smule afstand i fadet. Drys med lidt ost, vikl bacon omkring, eller drys med chili, før du gratinerer kartoffeltårnene ved 200 grader i ca. 25 minutter inden servering.

NOTER

Ønsker du at fryse kartoffeltårnene ned, skal du gøre det inden gratinering. Tø tårnene op, før du sætter dem i ovnen igen.

Min brødform er 12 x 30 cm, så hvis du vil have mere højde på, skal du enten lave en større portion eller bruge en mindre form. Husk at justere tiden i ovnen.

 

image_pdfimage_print