Laks med aspargesbroccoli, avocado og nudler
1800 g fersk laksefilet | 18 cm frisk ingefær |
5 spsk sorte sesamfrø | Salt og peber |
Skær laksen i lige store steaks, så der er én til hver.
Riv ingefæren fint og pres saften ud af den. Dryp laksen med ingefærsaften, drys med sesamfrø og krydr med salt og peber. Lad laksen trække i et par minutter.
Steg laksesteaksene i ca. 4 minutter på hver side på en slip-let-pande ved middel varme.
Wasabidressing:
18 cm frisk ingefær | 9 spsk sojasauce |
4½ tsk Wasabipasta | 4½ spsk Risvinseddike |
4½ spsk smagsneutral olie |
Riv ingefæren fint, og pres saften ud af den. Pisk soja, wasabi, risvinseddike, ingefærsaft og olie sammen, og smag dressingen til med evt. mere soja og risvinseddike.
Udon-nudler:
1125 g udon-nudler | 1800 g aspargesbroccoli |
1350 g edamamebønner uden bælg, fra frost |
Kog nudlerne som anvist på pakken.
Rens aspargesbroccoli, skær den i passende buketter, og kog dem med nudlerne sammen med edamamebønnerne i de sidste par minutter af nudlernes kogetid. Hæld vandet fra, og skyl nudler og grøntsager i koldt vand.
Servering:
9 avocadoer | 4½ bundt frisk koriander |
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær hver halvdel i 3 lige store stykker.
Anret fiskesteaks på tallerkener sammen med nudler, aspargesbroccoli, bønner og avocadobåde. Dryp med wasabidressing, drys med koriander, og servér straks.