Lakseescalope med persillerodsfrites, porer a la creme med kommen og rødvinssauce
2 kg laksefilet
Olie og smør til stegning
Salt og peber
Laksen renses og skæres i portionsstykker, som brunes på en pande.
Læg stykkerne på en bradepande og steg færdige i ovnen.
Garniture:
6 porrer | 7 dl fløde |
3 tsk kommen |
5 persillerødder skæres i tynde skiver og friteres i olie, til de er gyldne.Porrerne skylles og skæres i skiver. Kog fløde, kommen og porrer til de er møre. Smag til med salt og peber.
Læg dem på et fedtsugende papir og drys med salt.
Sauce:
6 skalotteløg | 1 fl. rødvin |
600 g smør | citronsaft |
salt og peber |
Hak løggene fint, og kog dem i vinen til den er reduceret til 1/4. Montér med smørret og smag til med salt og peber evt. også citronsaft.