Lakseescalope med persillerodsfrites, porer a la creme med kommen og rødvinssauce

Lakseescalope.jpg-for-web-normal2 kg laksefilet

Olie og smør til stegning

Salt og peber

Laksen renses og skæres i portionsstykker, som brunes på en pande.

Læg stykkerne på en bradepande og steg færdige i ovnen.

Garniture:

6 porrer 7 dl fløde
3 tsk kommen


5 persillerødder skæres i tynde skiver og friteres i olie, til de er gyldne.
Porrerne skylles og skæres i skiver. Kog fløde, kommen og porrer til de er møre. Smag til med salt og peber.

Læg dem på et fedtsugende papir og drys med salt.

Sauce:

6 skalotteløg 1   fl.  rødvin
600 g smør citronsaft
salt og peber


Hak  løggene fint, og kog dem i vinen til den er reduceret til 1/4. 
Montér med smørret og smag til med salt og peber evt. også citronsaft.

image_pdfimage_print