Lammecurry
Opskriften her kan varieres efter behov. Når først man har styr på currysaucen, kan man eksperimentere med forskellige grøntsager, linser og bønner. Der kan også benyttes forskellige typer lammekød.
Ingredienser:
1 kg lammekølle eller lammebov – skåret i stykker på 3 – 4 cm, gerne med ben.
4 – 5 dl vand | 2 store løg skåret i tynde strimler | 3 – 4 fed hakket hvidløg |
1½ tsk salt | 1 1/4 tsk gurkemeje | 1 tsk paprika |
1 tsk chilipulver | 3 – 4 kanelstænger | 1 tsk stødt koriander |
1 tsk hele korianderfrø | 2 – 3 store kardemommekapsler | 2 – 3 nelliker |
3 – 4 karryblade (kan erstattes med laurbærblade) | 6 spsk olie | 2 store tomater i tern |
2 spsk youghurt naturel | 1 bt frisk koriander | 1 finthakket rød chili |
Fremgangsmåde:
Lad kødet simre sammen med vand, løg, hvidløg og krydderier, indtil kødet er mørt (spæd evt. ekstra vand til undervejs) i 45 – 50 minutter. Olie, tomater og youghurt tilsættes under omrøring, så youghurten ikke skiller. Lad retten simre under låg ved svag varme, indtil den er fast i konsistensen, og olien viser sig på overfladen.
Server med et drys frisk koriander og rød chili sammen med rori brød (se andet).
Tilbehør:
Ris