Lammekrone med hvidløgspanade og spidskål

3 lammekroner 4 fed hvidløg
2 citroner, skal og saft 2 bundter persille
8 skiver hvidt brød 12 æggeblommer

 

Rens kødet for sener, og brun det af i olie. Der krydres med salt og peber.

Pil og kog hvidløg møre. Hæld vandet fra. De blendes med resten af ingredienserne. Det smøres derefter på kødet.

Ved serveringen sættes kødet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 – 12 minutter. Kødet skal have en centrumstemperatur på 60 grader. Lad det hvile i 5 minutter.

Sauce:

4 stilke rosmarin 2 skalotteløg
1 stk fennikel 1 dl æbleeddike
8 dl mørk fond 400 g smør
Salt Peber

Rens løg og fennikel. De sauteres af i olie med rosmarin. Tilsæt æbleeddike, som koges væk. Kom fond på og kog det ned. Sigt saucen. Inden serveringen piskes smør i, og der smages til med salt og peber.

Spidskål:

2 stk spidskål 200 g smuttede mandler
2 skalotteløg 2 pakker Chorizopølse
200 g parmesan Olie
Salt Peber

Snit spidskålen og blancher det. Kom det i en sigte og pres det fri for vand.

Rist pølsen af i olie og læg den på et stykke køkkenrulle. Snit pølsen fint.

Hak mandler og løg og rist det i olie.

Riv parmesanen groft.

Vend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Resultatet kommes i smurte portionsforme og lunes ved serveringen.

 

060224

 

image_pdfimage_print