Marineret svinekam med flødesauce og myntekartofler
Marinade:
1 flaske rødvin
10 laurbærblade
2 tsk knust peber
frisk timian
En svinekam uden svær lægges i marinade i 1 – 2 døgn. Brun svinekammen i en stegegryde og hæld marinaden ved og brasser i ca. 45 minutter.
Sauce:
Stegesky fra svinekammen | 7½ dl fløde |
salt og peber | evt. kulør |
50 g smør | 2 spsk mel |
Myntekartofler:Smelt smørret og rør melet ud heri. Si fonden over og monter med fløde. Kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør.
1½ kg små kogte kartofler | 60 g smør |
2 pt hakket mynte | 4 fed hvidløg |
Sauter kartoflerne i smørret og tilsæt mynte og hakket hvidløg.