Mørbrad au vin

Moerbrad au vin.jpg-for-web-normal

4 afpudsede mørbrad 4 dl Riesling hvidvin
4 alm. løg 16 skalotteløg
8 gulerødder 16 kviste timian
8 laurbærblade 8 fed hvidløg
4 spsk olivenolie salt og peber
200 g bacon i tern 4 spsk tomatkoncentrat
2 spsk smør 1000 g champignon

Tilbehør:

Kartoffelmos

Hakket persille

Skær alle mørbraderne i mindre bøffer og marinèr dem i vin nogle timer. Rens alle grøntsagerne. Hak de store løg fint, skalotteløgene forbliver hele. Skær gulerødderne i tern, hak hvidløgene og skær champignonerne i kvarte. Steg løg, gulerødder og hvidløg, svampe og bacon i en stor gryde med laurbærblade. Tag grøntsagerne op af gryden, dryp marinaden af bøfferne i gryden og brun dem. Kom grøntsagerne tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat og resten af marinaden. Lad det småkoge i 20 minutter, til kødet er mørt.

Smag retten til med timian, salt og peber.

Servèr med kartoffelmos.

Pyntes med hakket persille eller timian.

image_pdfimage_print