Mørbrad au vin
4 afpudsede mørbrad | 4 dl Riesling hvidvin |
4 alm. løg | 16 skalotteløg |
8 gulerødder | 16 kviste timian |
8 laurbærblade | 8 fed hvidløg |
4 spsk olivenolie | salt og peber |
200 g bacon i tern | 4 spsk tomatkoncentrat |
2 spsk smør | 1000 g champignon |
Tilbehør:
Kartoffelmos
Hakket persille
Skær alle mørbraderne i mindre bøffer og marinèr dem i vin nogle timer. Rens alle grøntsagerne. Hak de store løg fint, skalotteløgene forbliver hele. Skær gulerødderne i tern, hak hvidløgene og skær champignonerne i kvarte. Steg løg, gulerødder og hvidløg, svampe og bacon i en stor gryde med laurbærblade. Tag grøntsagerne op af gryden, dryp marinaden af bøfferne i gryden og brun dem. Kom grøntsagerne tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat og resten af marinaden. Lad det småkoge i 20 minutter, til kødet er mørt.
Smag retten til med timian, salt og peber.
Servèr med kartoffelmos.
Pyntes med hakket persille eller timian.