Oksefilet med balsamicosauce, brunet blomkål og kartoffelselleritop

Oksefileten pudses af. Brun den på en varm pande og læg den i en bradepande. Krydder med salt og peber og steg færdig i ovnen til kernetemperaturen er 58 grader.

Kartoffel-selleritoppe

1 rodselleri 1500 g kartofler, egnet til mos
6 æg 2 spsk hakket persille
2 tsk rosmarin 100 g revet parmesan
50 g smør salt og peber

Skræl selleri og kartofler. Skær begge dele i mindre tern – kartoflerne må gerne være ret store.

Kog kartoflerne og selleri i usaltet vand i ca. 15 minutter til de er helt møre. Hæld vandet fra og stil gryden tilbage til blusset og udnyt eftervarmen til at dampe grøntsagerne helt tørre.

Mos grøntsagerne, enten med en kartoffelmoser eller med en elmixer.

Rør parmesan, smør, persille, rosmarin, salt og peber i mosen. Smag til.

Rør æggene i et af gangen.

Fordel mosen i godt smurte muffinsforme.

Kartoffel-selleritoppe gøres klar til at komme i ovnen.

Bages i 20 – 25 minutter ved 200 grader til de er lysebrune på toppen.

Bagt blomkål

2 stk blomkål 200 g smør
8 spsk olivenolie 200 g hasselnødder
4 stk citroner salt og friskkværnet peber

Tag en stor gryde eller en dyb pande, hvor det halve blomkål kan være i – gerne med lidt plads i siderne. Sæt den på højeste blus og tilsæt smør og olivenolie. Lad det bruse op til det er gyldent. Kom dit blomkålshoved i gryden og steg i 2 – 3 minutter til det er gyldent. Tilsæt hasselnødderne – hele eller grofthakket (gerne en blanding).

Kom herefter det halve blomkål i et fad (medmindre din gryde kan gå i ovnen – vil være at foretrække) og bag det i ovnen i 35 – 40 minutter ved 180 grader til det er mørt, men stadig har lidt bid, når du stikker i det med en gaffel. Tjek gerne op på det efter 20 minutter, da ovne arter sig forskelligt – det samme med størrelsen af blomkål.

Kommer du den ind med gryden, skal skærefladen fortsat være nedad. Lægger du blomkålen i et fad,  skal skærefladen være opad.

Når blomkålen er færdig, tages det ud og stilles på en tallerken. Anret med hasselnødderne, krydr med salt og friskkværnet peber og citronsaft.

Balsamicosauce

12 spsk sukker 12 spsk balsamico
6 dl fond 5 dl fløde

Sukkeret smeltes som til brunede kartofler. Balsamicoeddike tilsættes og koges indtil sukkeret er opløst. Tilsæt fond. Rør 6 dl vand deri og lad det koge lidt ind. Tilsæt 6 dl piskefløde, og det hele koges godt igennem. Evt. sky fra stegen kan tilsættes. Kog så yderligere igennem. Saucen kan jævnes.

 

22022022

 

image_pdfimage_print