Oksemørbrad med paprikasauce og balsamicokartofler.

Ca. 3 kg mørbrad afpareres og brunes på  en pande. Læg kødet i en bradepande og krydder med salt og peber. Steg i ovnen i  ca. 20 minutter ved 200 grader.

Balsamicokartofler:


Oksem+©rbrad med balsamicosauce.jpg-for-web-normal

3 kg kartofler 400 g smør
6 rødløg skrælles og skæres i tykke både 7  fed hvidløg
400 ml balsamico 6 kviste timian

Vask kartoflerne og del dem i to. Smelt smørret og rist kartoflerne heri, så de bliver gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og rist til de er gyldne. Tilsæt eddiken og bring den i kog. Når den er kogt halvt ind, kommes alt i et ildfast fad og dækkes med stanniol. Bages ca. 15 minutter ved 200 grader. Fjern folien og bag yderligere ca. 25 minutter. Drys med timian.

Paprikasauce:

9 skiver bacon 1  finthakket løg
ca. 5 spsk  mel 3 dl   fond
6 dl fløde salt
3 spsk tomatpuré peber
3 tsk paprika

Bacon skæres i tern og ristes. Tilsæt løg og lad det simre til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré og sauter det igennem. Tilsæt fond, paprika og montér med fløden. Kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.

image_pdfimage_print