Oksemørbrad med paprikasauce og balsamicokartofler.
Ca. 3 kg mørbrad afpareres og brunes på en pande. Læg kødet i en bradepande og krydder med salt og peber. Steg i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Balsamicokartofler:
3 kg kartofler | 400 g smør |
6 rødløg skrælles og skæres i tykke både | 7 fed hvidløg |
400 ml balsamico | 6 kviste timian |
Vask kartoflerne og del dem i to. Smelt smørret og rist kartoflerne heri, så de bliver gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og rist til de er gyldne. Tilsæt eddiken og bring den i kog. Når den er kogt halvt ind, kommes alt i et ildfast fad og dækkes med stanniol. Bages ca. 15 minutter ved 200 grader. Fjern folien og bag yderligere ca. 25 minutter. Drys med timian.
Paprikasauce:
9 skiver bacon | 1 finthakket løg |
ca. 5 spsk mel | 3 dl fond |
6 dl fløde | salt |
3 spsk tomatpuré | peber |
3 tsk paprika |
Bacon skæres i tern og ristes. Tilsæt løg og lad det simre til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré og sauter det igennem. Tilsæt fond, paprika og montér med fløden. Kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.