Oksemørbrad med peberkorn- og sennepssauce

Salt Peber
1 oksemørbrad olie

Skær kødet ud i bøffer og krydr. Steg i varm olie i ca. 5 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. Mørbraden kan også steges hel. Temperaturen i kødet skal være mellem 58 og 62 grader, for at kødet bliver rosa indeni.

Oksemoerbrad fri

Sauce:

2 skalotteløg 1 dl cognac
1 dl oksekødsbouillon 2 spsk marinerede grønne peberkorn
1 tsk Dijonsennep

Svits skalotteløgene på panden i 30 sekunder. Tilsæt cognac og steg ganske kort videre. Tilsæt bouillon, peberkorn og sennep. Rør godt rundt. Skru ned og kog i 2 minutter under konstant omrøring. Jævn med en smørbolle.

Serveres evt. med en kartoffelpude. (se kartoffelpude)

image_pdfimage_print