Oksemørbrad med peberkorn- og sennepssauce
Salt | Peber |
1 oksemørbrad | olie |
Skær kødet ud i bøffer og krydr. Steg i varm olie i ca. 5 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. Mørbraden kan også steges hel. Temperaturen i kødet skal være mellem 58 og 62 grader, for at kødet bliver rosa indeni.
Sauce:
2 skalotteløg | 1 dl cognac |
1 dl oksekødsbouillon | 2 spsk marinerede grønne peberkorn |
1 tsk Dijonsennep |
Svits skalotteløgene på panden i 30 sekunder. Tilsæt cognac og steg ganske kort videre. Tilsæt bouillon, peberkorn og sennep. Rør godt rundt. Skru ned og kog i 2 minutter under konstant omrøring. Jævn med en smørbolle.
Serveres evt. med en kartoffelpude. (se kartoffelpude)