Oksemørbrad med sennepsskorpe, rødvinssauce pommes anna og grønne bønner

Oksem+©rbrad.JPG-for-web-normal

1 stor oksemørbrad 12 dl rødvin
4 stk rødløg 4 spsk dijonsennep
4 tsk hakket økologisk citron 4 tsk peberrodscreme
300 g sigtebrød i skiver 2 bundter hakket persille
1 bundt hakket estragon 1 bundt hakket mynte
400 g grønne bønner 4 stk skalotteløg

Brun kødet af på en varm stegepande for at lukke porrerne. Steg det derefter i ovnen ved 200 grader, brug evt. stegetermometer til temperaturen er på 65 grader. Pil og snit rødløgene fint, brun dem i en gryde. Lad det simre med rødvin, til det er kogt ind til det halve. Jævn saucen med Maizena. Rør Dijonsennep, hakket citronkød og peberrodscreme sammen i en lille skål.

Spred et tyndt lag af blandingen hen over mørbraden efter, at den har fået ca. 20 minutter i ovnen. Hak/blend brødkrummer, plukket og hakket persille, estragon og mynte i en blender eller lignende. Fortsæt til blandingen er fin og grøn. Fordel blandingen ovenpå sennepsblandingen.

Giv kødet 2 – 3 minutter i ovnen ved 200 grader. Nip de grønne bønner, skær dem i en trediedel og blancher dem i kogende saltet vand. Pil skalotteløg og hak dem fint, sautèr dem i lidt olie og tilsæt bønnerne.

Pommes anna:

1500 g kartofler 300 g smør
folie 6 kviste rosmarin
Salt peber

 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Smelt smørret sammen med krydderierne og lad det trække i 10 minutter. Smør muffinsforme med smørret. Læg et lag af kartoffelskiver og pensel med smør. Fortsæt på denne måde til formen er fuld. Dæk formen med folie og bag ved 220 grader i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Fjern folien og bag til kartoflerne er gyldne og sprøde.

image_pdfimage_print