Oksemørbrad med svampe, rösti og fennikel
2 oksemørbrad | 6 kviste timian |
6 fed hvidløg | 75 g smør |
6 knolde fennikel | 800 g svampe |
6 dl Worchestersauce | 6 spsk honning |
6 dl fløde | Olie |
Salt | Peber |
Fjern eventuelle hinder og sener. Brun kødet af og krydr med salt og peber. Tilsæt timian og hvidløg og giv kødet 4 – 5 minutter på hver side. Steg det rosa i ovnen og lad det trække.
Rens svampe, og skær fennikel i tykke strimler og rist dem i overskydende stegekraft fra mørbraden – omkring 3 – 5 minutter – og tag dem op.
Tilsæt Worchestersauce og reducer saucen til ca. det halve. Kom honning og piskefløde i, og kog yderligere ind. Smag til med salt og peber.
Kartoffelrösti:
1800 g kartofler | 750 g knoldselleri |
3 løg | 6 kviste timianblade |
6 æg | 120 g mel |
6 spsk rapsolie |
Kartoffel, selleri og løg skrælles og rives på den grove side af rivejernet og kommes i en skål sammen med timian. Slå æggene ud i skålen og rør mel, salt og peber i blandingen.
Opvarm en pande med rapsolien.
Læg kartoffelblandingen på panden med en ske, så der bliver små pandekager. Steg dem gyldenbrune i ca. 4 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Rosenkålssaute:
1800 g rosenkål | 3 pk bacon |
6 spsk finthakket skalotteløg | 9 spsk hakket persille |
200 g hakkede valnødder |
Rosenkål deles i to og blancheres i letsaltet vand. Rist bacon sprød og sauter løgene sammen med. Tilsæt nødder og varm godt igennem. Ved servering svinges rosenkål og persille sammen med.