Pocheret mørbrad med æble-rødløgskompot og syltede svesker
3 stk svinemørbrad | 25 skiver bacon |
1 bakke persille | film |
Stanniol |
Rens mørbraden og drys den med salt og peber. Læg skiver af bacon på et stykke film og drys med hakket persille. Læg mørbraden ovenpå og rul den ind i baconen. Pak filmen tæt om kødet og pak ind i stanniol. Kom kødpakkerne i en gryde med kogende vand, og bring vandet i kog igen. Skru ned for varmen og pocher i 5 minutter. Herefter tages gryden af varmen og står i ca. 30 minutter.
Æble-rødløgskompot:
6 æbler | 6 rødløg |
2 spsk olie | 4 spsk æblejuice |
salt | 1 bt purløg |
Tag kernehusene ud af æblerne og skær æbler og rødløg i både på 2 – 3 mm. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde ved stærk varme. Læg låg på og skru ned på lav varme. Undgå at røre i det, så det “smatter”. Ved servering drysses med purløg.
Syltede svesker:
2 pk svesker | 4 dl æblejuice |
4 nelliker | ½ chili |
Kog juicen op med kryderierne og varm sveskerne heri. Tag dem fra varmen og lad dem suge resten af væden.
Brunede kartofler:
2 kg kogte kartofler | 3 dl sukker |
100 g smør |
Varm en stegegryde godt op og karamelliser sukkeret heri. Tilsæt smørret og sving kartoflerne heri til de er gyldne og varme.