Pocheret mørbrad med æble-rødløgskompot og syltede svesker


Pocheret 1.jpg-for-web-small

3 stk svinemørbrad 25 skiver bacon
1 bakke persille film
Stanniol

Rens mørbraden og drys den med salt og peber. Læg skiver af bacon på et stykke film og drys med hakket persille. Læg mørbraden  ovenpå og rul den ind i baconen. Pak filmen tæt om kødet og pak  ind i stanniol. Kom kødpakkerne i en gryde med kogende vand, og bring vandet i kog igen. Skru ned for varmen og pocher i 5 minutter. Herefter tages gryden af  varmen og står i ca. 30 minutter.

Æble-rødløgskompot:

6 æbler 6 rødløg
2 spsk olie 4 spsk æblejuice
salt 1 bt purløg

Tag kernehusene ud af æblerne og skær æbler og rødløg i både på 2 – 3 mm. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde ved stærk varme. Læg låg på og skru ned på lav varme. Undgå at røre i det, så det “smatter”. Ved servering drysses med purløg.

Syltede svesker:

Pocheret 2.jpg-for-web-small

2 pk svesker 4 dl æblejuice
4 nelliker ½ chili

Kog juicen op med kryderierne og varm sveskerne heri. Tag dem fra varmen og lad dem suge resten af væden.

Brunede kartofler:

2 kg kogte kartofler 3 dl sukker
100 g smør

Varm en stegegryde godt op og karamelliser sukkeret heri. Tilsæt smørret og sving kartoflerne heri til de er gyldne og varme.

image_pdfimage_print