Pocheret oksefilet med kartoffelpurè og markchampignon

Oksefilet:

1 oksefilet 2 spsk timian
2 liter hønsebouillon  

Puds oksefilen til der ikke er mere fedt tilbage. Drys timian på og brun den hurtigt på en varm pande, uden at den taber for meget farve. Bring 1 liter hønsebouillon i kog og lad oksefileten simre  heri i ca. 20 – 30 minutter under låg til den er 58 grader.

Kartoffelpurè:

1200 g kartofler 3 tsk gurkemeje
3 dl fløde  

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Smag til med gurkemeje, piskefløde og salt.

Sauterede grøntsager:

60 stk markchampignon 40 stk macadamianødder
2 bundter grønne asparges  

Rens og skyl markchampignon og de grønne asparges.

Skær dem i mindre stykker og steg dem møre med macadamianødder i lidt rapsolie i ca. 5 minutter.

Sauce verde:

½ bundt bredblader persille Ekstra jomfruolivenolie
4 spsk kapers 2 spsk dijonsennep
½ bundt estragon  

Pluk og skyl alle urterne, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt ekstra olivenolie mens du blender, indtil det hele er godt blandet. Smag til med salt og peber.

 

Servèr det lune kød i skiver med kartoffelpurè, grøntsagsblandingen og den kolde sauce verde.

 

 

image_pdfimage_print