Pocheret oksefilet med kartoffelpurè og markchampignon
Oksefilet:
1 oksefilet | 2 spsk timian |
2 liter hønsebouillon |
Puds oksefilen til der ikke er mere fedt tilbage. Drys timian på og brun den hurtigt på en varm pande, uden at den taber for meget farve. Bring 1 liter hønsebouillon i kog og lad oksefileten simre heri i ca. 20 – 30 minutter under låg til den er 58 grader.
Kartoffelpurè:
1200 g kartofler | 3 tsk gurkemeje |
3 dl fløde |
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Smag til med gurkemeje, piskefløde og salt.
Sauterede grøntsager:
60 stk markchampignon | 40 stk macadamianødder |
2 bundter grønne asparges |
Rens og skyl markchampignon og de grønne asparges.
Skær dem i mindre stykker og steg dem møre med macadamianødder i lidt rapsolie i ca. 5 minutter.
Sauce verde:
½ bundt bredblader persille | Ekstra jomfruolivenolie |
4 spsk kapers | 2 spsk dijonsennep |
½ bundt estragon |
Pluk og skyl alle urterne, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt ekstra olivenolie mens du blender, indtil det hele er godt blandet. Smag til med salt og peber.
Servèr det lune kød i skiver med kartoffelpurè, grøntsagsblandingen og den kolde sauce verde.