Pocheret svin i krydderurtebouillon

1800 g svinemørbrad – eller tilsvarende  mør og mager udskæring


Pocheret svin i krydderurteb

3 bdt. koriander 3 bdt. persille
3 spsk korianderfrø 9 laurbærblade
3 rosmarinstilke 3 løg
15 cl mild, let eddike – f.eks. æbleeddike salt og peber

Mørbraden soigneres og dækkes med koldt vand i en gryde. Stilke fra persille og koriander samt eddike, korianderfrø, rosmarin og laurbær lægges ved. Det hele koges ganske sagte i 15 – 20 minutter, indtil mørbraden er medium til rød, hvorefter den tages op og holdes lun.

Reducèr boullionen til 12 dl, og si den.

Pluk og skyl persille og koriander, og blend det med den varme bouillon samt lidt salt og peber, gem lidt af hver krydderurt til at afslutte retten med.

Sprøde kartofler:

3 kg nye kartofler 300 g smør
Havsalt

Kartoflerne skures rene, lægges i salt og bages i ovnen ved 175 grader i 1 time. Afkøles og skæres tværs over på midten. Et kvarter før servering, steges kartoflerne med snitfladen nedad, stille og roligt i smørret, indtil de er gyldne. Alle fladerne vendes rundt i smørret, inden  servering. Afslut med et ordentlig drys salt. Hæld bouillonen over den udskårne mørbrad, og spis det hele i varme, dybe tallerkener med de smørstegte, sprøde kartofler. 

image_pdfimage_print