Senneps- og honningstegt svinemørbrad med grillede kartofler og fyldte rødløg

Fyldte rødløg:

12 rødløg 75 g brød
1 stk usprøjtet citron 5 spsk finthakket frisk timian
Salt Peber
3 spsk olivenolie Ricotta

Tænd ovnen på 200 grader. Skær top og bund af rødløgene, og pil skrællen af. Sæt rødløgene tæt sammen i et lille ovnfast fad, og hæld 1 cm vand i bunden af fadet. Dæk fadet med alufolie, og bag rødløgene møre i ovnen i ca. 40 minutter.

Lad rødløgene køle af, til de er til at røre ved. Udhul løgene i midten med en lille skarp kniv – løgene skal stadig have en tyk skal. Hak de løgstykker, du har taget ud, fint.

Giv brødresterne en hurtig tur i en blender eller foodprocessor, så de bliver til små brødkrummer. Bland krummerne med de hakkede løg, fintrevet citronskal, hakket timian, ricotta, salt og peber. Fyld de udhulede rødløg med blandingen, gerne med lidt top på. Dryp rødløgene med olie, krydr med salt, og stil dem til side, til kødet skal i ovnen.

Mørbrad:

3 svinemørbradder Salt
Peber Frisk timian
3 spsk grovkornet sennep 3 spsk flydende honning

Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds svinemørbraderne for fedt og sener, og krydr med salt og peber. Hak halvdelen af timianen fint, og rør den sammen med sennep og honning, til det er en tyktflydende marinade.

Læg kødet i et ovnfast fad, og pensl med halvdelen af marinaden. Dæk fadet med alufolie, og sæt kød og rødløg i ovnen i ca. 20 minutter. Tag rødløgene ud, når de er gyldne på toppen.

Fjern alufolien fra fadet, og skru temperaturen op på 230 grader. Pensl kødet med resten af marinaden, og sæt fadet tilbage i ovnen i 5 – 10 minutter, til kødet har en centrumstemperatur på 60 – 62 grader, og overfladen er sprød. Tag kødet ud, og lad det hvile i 10 minutter, inden det skal serveres.

Grillede kartofler:

1,8 kg Aspargeskartofler Smagsneutral olie til stegning
Salt Peber
3 dl yoghurt naturel 2 bundter frisk dild

Skrub kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 8 -10 minutter, til de er næsten møre. Afdryp kartoflerne, og skær dem igennem på langs.

Opvarm en grillpande med rigeligt olie, og steg kartoflerne på panden med skærefladen nedad, til de får farve og er sprøde. Vend dem, og steg dem på den anden side i 2 minutter. Krydr dem med salt og peber.

Rør yoghurten med salt og peber. Anret kartoflerne i en skål. Dryp yoghurten henover, og pynt med plukket dild. Skær kødet i skiver, og servèr med fyldte rødløg og grillede kartofler.

 

230123

 

image_pdfimage_print