Stegt fasan med bacon, ristede svampe osv.
Fasan:
6 stk fasaner | 3 pk bacon i skiver |
6 stk kviste rosmarin | 6 dl rødvin |
12 dl hønsebouillon |
Baconen vikles omkring fasanerne og bindes fast med kødsnor. Der krydres med friske rosmarinkviste.
Placer fasanerne i et ildfast fad og hæld rødvin og hønsebouillon ved. Sæt fadet i ovnen og steg fasanerne i 35 minutter ved 175 grader. Skyen jævnes og smages til.
Ristede svampe og perleløg:
3 porer | 250 g perleløg |
600 g kantareller | 300 g ribs |
20 g smør | 9 spsk honning |
Evt. tørrede tranebær | Salt og peber |
Porrerne renses og snittes og ristes sammen med perleløg på en pande ved svag varme i ca. 10 minutter til de er møre.
Løft porrer og løg af panden og steg kantarellerne i en klat smør. Vend så porrerne og perleløgene i igen og smag til med salt og peber.
Kom smør og honning i en lille gryde og lad det varme, indtil det bliver gyldent.
Tilsæt ribs og lad bærrene stege ved svag varme i 3 minutter sammen med finthakket rosmarin.