Stegt fasan med bacon, ristede svampe osv.

Fasan:

6 stk fasaner 3 pk bacon i skiver
6 stk kviste rosmarin 6 dl rødvin
12 dl hønsebouillon

stegt-fasan

Baconen vikles omkring fasanerne og bindes fast med kødsnor. Der krydres med friske rosmarinkviste.

Placer fasanerne i et ildfast fad og hæld rødvin og hønsebouillon ved. Sæt fadet i ovnen og steg fasanerne i 35 minutter ved 175 grader. Skyen jævnes og smages til.

Ristede svampe og perleløg:

3 porer 250 g perleløg
600 g kantareller 300 g ribs
20 g smør 9 spsk honning
Evt. tørrede tranebær Salt og peber

Porrerne renses og snittes og ristes sammen med perleløg på en pande ved svag varme i ca. 10 minutter til de er møre.

Løft porrer og løg af panden og steg kantarellerne i en klat smør. Vend så porrerne og perleløgene i igen og smag til med salt og peber.

Kom smør og honning i en lille gryde og lad det varme, indtil det bliver gyldent.

Tilsæt ribs og lad bærrene stege ved svag varme i 3 minutter sammen med finthakket rosmarin.

image_pdfimage_print