Stegt fasanbryst på jordskokkepuré med varm salat af nødder og druer, serveres med balsamico-glase og petit kartofler
18 fasanbryster
salt og peber
smør
Fasanbrysterne steges i smør ca. 3 – 5 minutter på hver side.
Krydder med salt og peber.
Jordskokpurè:
1200 g jordskokker | 1½ liter hønsefond |
3 fed hvidløg | salt og hvid peber |
ca. 2 dl fløde |
Salat af nødder og druer:Skræl jordskokkerne og del dem i grove stykker. Kog dem møre i fond med hvidløg. Hæld fonden fra og blend skokkerne med fløde og smag til med salt og peber. Den må ikke blive for tynd, så juster med fløden.
200 g blandede nødder | 600 g druer |
3 spsk honning | 1½ dl sherry |
salt og peber |
Glace:Rist nødderne en smule på en tør pande. Kom sherry og honning på, og lad det smelte. Tilsæt druerne og smag til med salt og peber.
3 dl balsamico | 3 spsk honning |
Kom honning og balsamico i en gryde og kog det ind til en blød sirup.
1½ kg petit kartofler koges, pilles og svinges i smør og persille.