Svampepanerede tournedos på spinatbund
2 kalvemørbrad skæres til bøffer | 1 dl hvedemel |
Smør til stegning | 1 pk tørrede svampe |
Salt og peber |
Fremgangsmåde:
Knus de tørrede svampe sammen med hvedemel i en blender, og vend bøfferne i svampemelet.
Pebersauce:
6 skalotteløg | 3 dl portvin |
0,75 liter kalvebouillon | 2 spsk rosa peberkorn |
3 dl piskefløde | majsstivelse til jævning |
Salt og peber | 1 dl balsamico |
Fremgangsmåde:
Kog de finthakkede skalotteløg og portvin ind til det halve. Tilsæt kalvebouillon og kog ind til det halve. Si løgene fra. Tilsæt peberkorn og piskefløde. Lad saucen småkoge i 5 minutter. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt majsstivelse. Kog balsamico ind, til det har konsistens som tynd sirup.
Kartoffelreder:
2 kg skrællede kartofler | 4 æg |
Smør | Salt og peber |
Fremgangsmåde:
Riv kartoflerne. Skyl dem godt i koldt vand og dup dem tørre. Smør 12 muffinsforme godt med smør. Bland kartoflerne med æg og fordel kartoffelmassen i muffinsformene. Tryk kartoflerne op af siderne som små skåle, og kom en lille klat smør i hver. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde.
Svampefyld:
3 pk friske svampe | 1 – 2 babyspinat |
Smør til stegning |
Fremgangsmåde:
Rens de friske svampe, og rist dem i smør. Brun kødet på begge sider i smør, og steg det ca. 5 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Damp spinaten og krydr med salt og peber.
Servering:
Anret bøfferne på en bund af spinat. Træk en stribe af balsamico-sirup og pebersauce rundt om bøffen. Fyld kartoffelskålene med svampe og server dem til.