Svampepanerede tournedos på spinatbund

DSC02066 (Kopier).JPG-for-web-normal

2 kalvemørbrad skæres til bøffer 1 dl hvedemel
Smør til stegning 1 pk tørrede svampe
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Knus de tørrede svampe sammen med hvedemel i en blender, og vend bøfferne i svampemelet.

Pebersauce:

6 skalotteløg 3 dl portvin
0,75 liter kalvebouillon 2 spsk rosa peberkorn
3 dl piskefløde majsstivelse til jævning
Salt og peber 1 dl balsamico

Fremgangsmåde:

Kog de finthakkede skalotteløg og portvin ind til det halve. Tilsæt kalvebouillon og kog ind til det halve. Si løgene fra. Tilsæt peberkorn og piskefløde. Lad saucen småkoge i 5 minutter. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt majsstivelse. Kog balsamico ind, til det har konsistens som tynd sirup.
Kartoffelreder:

DSC02059 (Kopier).JPG-for-web-normal

2 kg skrællede kartofler 4 æg
Smør Salt og peber

Fremgangsmåde:

Riv kartoflerne. Skyl dem godt i koldt vand og dup dem tørre. Smør 12 muffinsforme godt med smør. Bland kartoflerne med æg og fordel kartoffelmassen i muffinsformene. Tryk kartoflerne op af siderne som små skåle, og kom en lille klat smør i hver. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne  ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde.

Svampefyld:

3 pk friske svampe 1 – 2 babyspinat
Smør til stegning

Fremgangsmåde:

Rens de friske svampe, og rist dem i smør. Brun kødet på begge sider i smør, og steg det ca. 5 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Damp spinaten og krydr med salt og peber.

Servering:

Anret bøfferne på en bund af spinat. Træk en stribe af balsamico-sirup og pebersauce rundt om bøffen. Fyld kartoffelskålene med svampe og server dem til.

image_pdfimage_print