Svinemørbrad med urtefyld og caperssauce
3 stk svinemørbrad | 5 store gulerødder |
½ selleri | 3 porrer |
2 rødløg | 1 – 2 persillerødder |
½ bundt timian | lidt olie |
salt/peber |
Sauce:
5 dl creme fraice 38% | 5 æggeblommer |
75 g hakkede kapers | salt, cayennepeber |
Garniture:
500 g små nye kartofler | 2 stilke løvstikke |
2 tsk salt |
Urterne skæres i juliene og sauteres på en pande og krydres med salt og peber. Svinemørbraden skæres halvt igennem på langs og lægges imellem 2 stykker plastik og bankes ud, så den er lige tyk over det hele. Halvdelen af urterne deles ud over mørbraden, som derefter bindes op. Brunes af på en pande og steges i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Trækker herefter i 15 minutter. Creme fraice koges op og legeres med æggeblommerne. Kapers tilsættes og der smages til med salt og cayennepeber. Pas på med saltet, da kapers er salte i sig selv. Kartoflerne vaskes fri for jord og koges møre i saltet vand med løvstikke. Kødet befries for snoren og skæres i skiver, og resten af urterne serveres til som ekstra garniture.