Asparges med grape og kørvel
4 pers.
De første asparges skal helst nydes så jomfrueligt som muligt, men faktisk er aspargessmagen så intens, at den sagtens kan matche andre stærktsmagende råvarer. Asparges er fantastisk i wokretter, går fint i spænd med chili eller som her med grapefrugt og kørvel.
2 blodgrape
1 tsk dijonsennep
1 – 2 spsk sukker
1½ spsk olivenolie
250 g grønne asparges
250 g hvide asparges
1 bundt kørvel
Skær skrællen af den ene grape og skær filetterne fri. Pres skroget for saft ned i en lille gryde sammen med saften fra den anden grape. Tilsæt sennepen, bring det i kog og lad det koge ind til ca. 1/3. Smag til med sukker og lidt salt og peber. Varm blandingen op kort før servering og pisk olivenolien i. Bræk den træede ende af de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog, og kog først de hvide asparges i 3 – 4 minutter. Lad dem dryppe af og kog imens de grønne i ca. 2 minutter. Skær de to slags asparges i lange skrå stykker og varm dem kort i grapesaucen. Fordel dem på 4 tallerkener og anret med kørvel og grapefileter. Spis brød til.