Aspargessalat med stenbiderrogn og røget laks

Aspargessalat med etc

3 bdt grønne asparges 3 bdt hvide asparges ca. 700 g stenbiderrogn
19 skiver røget laks Purløg til pynt

Vinaigrette:

12 spsk olivenolie 3 spsk god hvidvinseddike 3 spsk kapers
3 finthakkede små løg 3 bdt persille 9 modne tomater
3 hårdkogte æggehvider Salt og peber

Kog eller damp de istandgjorte asparges, til de lige har smidt råheden, men stadig har markant
bid. Hold dem lune under et viskestykke. Lun olivenolien til vinaigretten uden at nå stegetemperatur og tilsæt i rækkefølge hvidvins-eddike, løg, kapers, friskhakket persille og tomat-concassè (det finthakkede, flåede tomatkød). Rør hakket, hårdkogt æggehvide i til sidst, og smag til med salt og peber. Anret de lune asparges med den lune dressing og top med rogn og en fin lakseroset som på billedet. Pynt med lidt klippet purløg. Eller anret efter din egen personlighed på tallerkenen. Der er tusind måder at gøre det på, og ingen af dem er forkerte, hvis der er lidt kærlighed med i spillet. 

image_pdfimage_print